Lokacija

Caska

Caska 10
53291 Novalja
Hrvatska

Caska je malo mirno mjesto u općini Novalja sa velikom uvalom i prekrasnom plažom. Nalazi se istočno od Novalje, na mjestu nekadašnjega rimskoga grada koji je, prema legendi, stradao i potonuo u potresu u IV. stoljeću, a čiji se ostaci mogu naći u neposrednoj blizini plaže te na morskom dnu.

Pristup moru je pješčan, kao i ulaz u more. Morsko se dno lagano spušta što plažu čini plitkom i pogodnom za obitelji s djecom. Na plaži postoji ugostiteljska ponuda te nešto rekreativnih sadržaja.

Većina kuća se nalazi neposredno uz plažu na kojoj se posjetiteljima nudi nekoliko lijepih kafića i restorana za one koji vole biti u hladu.

Večeri provedite na lijepo uređenim terasama restorana i cafe barova, a u kasnim noćnim satima život se seli u obližnje disco klubove i slične prostore, gdje se i pod vedrim nebom možete zabaviti sve do jutra.

Stara Novalja

Gumla III br. 31
53291 Stara Novalja
Hrvatska

Sjeverno od Novalje, u toploj, duboko u kopno uvučenoj uvali, nalazi se Stara Novalja. na jugoistočnom kraju uvale proteže se plaža Planjka (Trinćel), jedna od prirodno najljepših i najbolje uređenih ovdašnjih plaža, na kojoj ćete se razonoditi i osvježiti za vrućih ljetnih dana. Večernje, pak, osvježenje pružit će vam šetnja dugom, lijepo uređenom šetnicom uz more.

U Staroj Novalji djeluje nekoliko ronilačkih klubova pa možemo reći da ronioci ovdje otvaraju i zatvaraju turističku sezonu. Smještaj možete naći u sobama i apartmanima u obiteljskim kućama ljubaznih domaćina.